1013 0
1013 0

NEW YORK. Vet inte vad jag gjort för ont, men nu har jag i alla fall åkt på en ny förkylning. Just som det börjar bli vår i New York. Har varit helt seg idag, men ändå orkat ut och ätit en burgare och druckit två pilsner med kompis N och hans polare som är i stan. Förhoppningsvis piggnar jag till så pass att jag kan hänga med på lite äventyr i helgen.

Vi gick till den välbegagnade Old Town Bar på 18:e gatan mellan Broadway och 5:e, en bar som funnits – och förmodligen sett likadan ut – sedan slutet av 1800-talet. En raritet, skulle man kunna säga, skönt nedsliten och med stabbig men högkvalitativa burgare på menyn. Rekommenderas. Kanske inte stans bästa, men man får addera atmosfären till hela paketet.

Är ensam i lägenheten i ett par veckor, vilket ska bli ovant och också lite skönt. Nästa vecka hoppas jag få tid att jobba klart ett eller ett par reportage som blivit liggande. Men man vet aldrig i det här jobbet – rätt vad det är exploderar ett nytt hus, eller något företag konkar, eller vad det kan vara. Det är iofs bra att det händer saker, annars vore det långtråkigt.

Min blogg har ett tekniskt fel som gör att det inte går att blogga från datorn just nu, bara ftån Ipaden. Hoppas jag i alla fall. Jag ska försöka ta mig tid att byta webbhotell och flytta bloggen från Binero, som jag inte är nöjd med, till en annan server. En del meck med det, men jag har övervägt det i ett år så kanske är det dags nu.

Har också investerat i ett nytt objektiv till kameran, ett Sigma 12-24mm vidvinkelzoom. Det invigdes idag under en kort promenad längs East River. Se bilderna här nedanför (om jag nu lyckas ladda upp dem via paddan).

Veckan har annars varit trevlig och omväxlande, särskilt jobbmässigt. I lördagstidningen finns mitt rymdjobb från New Mexico, som blev fyra sidor istället för två som jag tänkte mig. Så här ser det ut:

20140321-231931.jpg

20140321-231959.jpg

Mer info om de olika rymdbolagen jag skriver om finns på Nliv.se, missa inte det.

Veckan har även bjudit bland annat en demonstration mot låga löner på McDonald’s, som jag bevakade om skrev om tidigare i veckan, samt ett Fed-räntebesked. Klicka Jobb i menyn överst för fler nyheter om journalistik.

Ok, här kommer lite bilder från East River och andra platser, tagna med ett Sigma 12-24 mm makrozoomobjektiv och en Canon EOS 6D.

Sigma-12-24mm-text1

Sigma-12-24mm-test2

Sigma-12-24mm-test3

Sigma-12-24mm-test5

Sigma-12-24mm-test6

Sigma-12-24mm-test7

Sigma-12-24mm-test8

Sigma-12-24mm-test9

Sigma-12-24mm-test10

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här