1081 0

Dag 3 Till Swakopmund

Jag har korsat Kalahariöknen i centrala Namibia från Windhoek ner till kusten och Swakopmund. Här ska jag försöka komma iväg och åka fyrhjuling i sanddynerna imorgon. Hoppas också få tid at hoppa i Atlanten, eller i varje fall ligga på beachen en timme eller två. det är egentligen det enda jag planerat för Swako, som de kallar stället ibland. Mängder av europeer här – och terrängfordon.

Kalahari har viss växtlighet, där finns inte de riktiga sanddynerna som dyker upp närmast kusten. En svensk motsvarighet, rent utseendemässigt alltså (inga jämförelser i övrigt) skulle kunna vara allvaret på Öland. Ju närmare kusten man kommer, desto mindre växtlighet. Och, som sagt, precis vid Atlanten dyker de mäktiga sanddynerna upp i fjärran, en aning söderut.

En kommentar om transporter: jag har inte sett ej enda långfärdsbuss. Inga tåg heller för den delen, vare sig i i Windhoek eller idag när jag körde bredvid järnvägen i säkert 15-20 mil, från och till. Här gäller egen bil, eller åka med en organiserad tur.

De vägar jag åkt idag är först B1, norrut från Windhoek, och sen B2 västerut mot kusten. Det är mycket bra vägar, asfalt hela vägen, om än lite smala. Väggrenar kan man glömma. Försökte åka en mindre grusväg och det hade säkert gått (mötte bland annat stor Scania djurtransport i full karriär) men det hade tagit väldigt lång tid. Jag får troligen smaka på grus norrut ändå, när jag ska till Etosha.

Nu ska jag in till Swakos lilla centrum och äta en bit och ta en pilsner.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article