932 0

20140106-191532.jpg
Detroit Wayne Airport, måndag kl 19:17. Blåst och iskyla.

UPPDATERAD. Sitter på en flygbuss på väg till LaGuardia varifrån ett plan tar mig först till Detroit (!) därefter Las Vegas, dit jag ska för att jobba i två dagar. Det blir skoj hoppas jag. I Vegas pågår i veckan den stora hemelektronikmässan CES, Consumer Electronics Show, som jag aldrig varit på förut.

Har varit i Las Vegas en gång förut – för femton år sedan. Antar att ett och annat hotell rivits och byggts sedan dess.

14:24. Stor risk att jag blir kvar i Detroit ikväll – flygtrafiken är i kaos pga extremt kallt väder som väntas närmaste dagarna i nordöstra USA. Vid bytet i Detroit har jag numera 20 min sedan flyget från NY blivit försenat. Från början hade jag en dryg timme… Blir spännande. Det här kan visa sig bli en helt annan sorts reportageresa än jag tänkt mig.

Men det finns hopp: såg just att flighten från Detroit oxå börjar försenas. Se skärmdump nedan.

Artikel om flygkaoset här (NY Post)

Ny uppdatering: Nu då: andrepiloten är väck! Kaptenen: ”Det är första gången på 26 år som jag inte vet var min co-pilot är när det är dags att lyfta…”

Senaste nytt: andrepiloten landar just med ett annat plan och ska skynda hit så fort han kan. Jeez…

18:20. Detroit. Sitter kvar i planet som väntar på ledig gate. Över en timme försenade, men jag har ev lyckats omboka nästa flight på ipaden till två timmar senare. Vet inte om det kommer funka dock.

Här är vedervärdigt väder, snö och storm. Man hör hur det viner utanför flygplanet.

19:00. I made it! Till originalflighten dessutom, som är tokförsenad den med. Pust! Aldrig varit så nära att missa en flight (och ändå hunnit med). Springer genom flygplatsen, ca 300 meter bara som tur är. Kommer fram vid gaten, som hunnit stänga – och där står fyra stekare och gnäller över att det inte finns några förstaklassplstser kvar som de betalt för… Suck. Jag säger typ, ”Jag tar vilken plats som helst” – och får därmed behålla min förstaklassplats istället. Fullt kaos, ingen skannar biljetter eller nånting. Allt försenat, och full storm och svinkallt ute, känns minus 30 typ.

Vi står ännu kvar på marken, mattrucken har just lastat in käket.

To be continued.

22:20. Las Vegas. Sitter i mitt rum och försöker få struktur på vad jag ska göra de närmaste dagarna. En så här stor mässa har jag aldrig besökt, inser redan att vissa saker krockar med varandra.

Flygning gick bra till slut. För mig i alla fall. Maten var till och med hyfsat god och de fick igång videosystemet till slut (jag såg Parkland).

Men så plötsligt kom den i högtalaren – klassikern:

– Har vi någon medicinsk personal ombord? Anmäl er bak i planet, vi behöver hjälp.

Det gick några minuter, sedan:

– Har vi någon diabetiker ombord som har insulin?

Sedan:

– Är det någon som har något med socker i?

Det visade sig att någon, troligen en diabetiker, ramlat och slagit sig, eventuellt under ett anfall. Hoppas det gick bra, själv klev jag av innan läkarna hann in i kabinen.

Nu ska jag läsa lite, sedan sova.

 

20140106-153625.jpg

In this article