1001 0
1001 0

På Hawaii där jag var nyligen gjorde jag ett jobb om privat solenergi. Hawaii-öarna, världens mest avlägsna ögrupp, har goda förutsättningar för nästan all sorts förnyelsebar energi, men möjligheterna har hittills inte utnyttjats särskilt mycket. Utom när det gäller privat solenergi – som dubblats varje år sedan 2008. Det handlar, särskilt på huvudön Oahu, om så kallad ”net metering” där privatpersoner med solpaneler på taken säljer tillbaka överskottselektricitet till näten. Men Hawaiis största elbolag Heco och andra bolag på andra öar är mindre glada i den privata soltrenden.

Läs huvudtexten här, den korta sidoartikeln här.

Så här såg det ut i SvD Näringsliv fredagen den 13 mars:

Mitt uppslag om Hawaiis energimarknad (inklusive mina bilder) fredagen den 13 mars 2015.
Mitt uppslag om Hawaiis energimarknad (inklusive mina bilder) fredagen den 13 mars 2015.
In this article