849 0

Nu har schemat på jobbet återigen gett mig sex dagar ledigt, med start torsdag (eftersom det händer varannan vecka så är det inte så mycket att orda om egentligen). Jag hade tänkt och lite lätt planerat en sista skidresa till Dalarna, men den planen har dessvärre fallit. Då infinner sig ett sorts i-landsproblem: vad göra istället med min lediga tid?

Sex dagar är för mycket för att bara gå och drälla, i varje fall varje gång det inträffar. En av två ledigheter, möjligen en av tre, kan man satsa på att inte ha något inplanerat, men med alltför lite på agendan blir det långtråkigt (särskilt som det ska bli dåligt väder nu i helgen, till skillnad från under påsken). Visserligen är det en eller ett par partyn inplanerade, men det ger ändå bara ett par dagars sysselsättning. En reservplan, att hälsa på kompisar i Skåne, gick överbord pga sjukdom. Så vad göra? 
Nu är jag lite inne på en billig biljett nån annanstans – kanske London, möjligen Köpenhamn. Tidsmässigt hinner man förstås till New York och tillbaka och ändå ha lite tid där, fast det förutsätter förstås hyfsat billiga biljetter. Kollade även flyg till Rom häromdagen och dit går det att komma hyfsat billigt, även om danska Sterling gått i konkurs under hösten (de hade pra priser till södra Europa). Helst skulle jag dock mer söderut än Rom, som kanske Sicilien, och då blir det rejält dyrt, en kostnad som inte går att försvara. Det känns som lågprisflygen är på reträtt. Och Asien känns som uteslutet på en sexdagarsperiod, bortsett möjligen från typ Turkiet (gränsen till Asien), Asiensådana resor kräver ofta mera planering och engagemang.
Hmm, intressanta problem det här. Jag ska ägna torsdag fm åt att rekognocera biljettfloran på internet, om inte för weekendresor just nu så åtminstone inför kommande vårveckor. Sen ska väl en sorts semesterplan spikas för sommaren också, det är lika bra att sätta igång nu med det också.
Gokväll.  
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


Join the Conversation