Se min video från Nature Adventures på YouTube.

64 0

NATURE ADVENTURES — Påfarten till Essingeleden mitt i Stockholm håller på att tas över av naturen – inga bilar kör längre här. Se min video.

Alla videor från Nature Adventures med Erik Bergin

Så här ser den ödelagda motorvägsrampen ut:

I denna artikel

Delta i konversationen: kommentera här (0)

Fox-stjärnan ifrågasätter beskyllningarna om valfusk från Trumps advokater.

110 0
https://youtube.com/watch?v=hfrKEwJtuHE

En av Fox News mest kända talkshow-personligheter, Tucker Carlson, som ihop med Sean Hannity ägnat fyra år åt öppna hyllningar av president Trump, deklarerar nu att Trumps advokat Rudy Giuliani och hans ostyrkta beskyllningar om valfusk gått för långt.

I ett pratsegment av sin show går Carlson till attack mot juristen Sidney Powell som jobbar ihop med Giuliani och som hävdat efter valet att röstningsmaskiner omvandlade Trump-röster till Biden-röster. Det saknas bevis för saken.

Carlsons uppgivenhet med Powell kommer efter Giulianis omskrivna presskonferens i Washington i veckan där han pratade i över en timme om alla bevis och vittnesmål som gruppen samlat ihop, men som inte kunde visas upp för journalisterna.

Även Fox News mera ordinarie nyhetsbevakning rapporterar numera öppet om att presidenten ser ut att försöka upphäva valresultatet med bevislösa beskyllningar om valfusk.

I denna artikel

Presidenten tror att han kan avbryta rösträkningen så att han vinner.

148 0

Fox News nyhetsankare Chris Wallace angriper president Trumps idé att han ska ”gå till högsta domstolen” och begära att rösträkningen stoppas, vilket Trumps kampanj gjort i bland annat Michigan. Se videon.

Mer läsning: Trump i generalangrepp på USA:s demokrati

SvD.se.
I denna artikel

Delta i konversationen: kommentera här (0)

Så fixar du matlagningen ombord.

130 0

FRÅN YOUTUBE: HOME WORKSHOP — Med ett par brädor, skruvdragare, såg och några beslag går det att tillverka det här smarta grill- och drinkbordet utan att sätta en fot i land. Se min 5-minutersvideo om hur du gör.

MER FRÅN HOME WORKSHOPNATURE ADVENTURES

Snickeriverkstad på akterdäck. Foto: Erik Bergin
Grillbordet klart. Foto: Erik Bergin
Monteras upp och ner på ett par sekunder. Foto: Erik Bergin
I denna artikel

Delta i konversationen: kommentera här (0)

Sex personer arresterades av polis sedan de, ihop med ett antal kompanjoner som också gripits, under året planerat att kidnappa delstaten Michigans guvernör, demokraten Gretchen Whitmer. Åtal mot de sex misstänkta annonserades av USA:s federala polis FBI torsdagen den 8 oktober.

Attentatet skulle genomföras före valet den 3 november, enligt FBI. Gruppen hade förberett sig bland annat genom att bevaka Gretchens semesterhus och ägna sig åt vapenträning under sommaren, enligt den federala polisen.

FBI kom gruppen på spåren när de av allt att döma diskuterade planerna på sociala nätverk.

Den federala åklagaren Matthew Schneider gör ingen hemlighet av att han anser att komplotten mot Whitmer har politiska undertoner. Michigans guvernör kritiserades hårt av Trump-supportrar för hennes åtgärder för att hantera coronapandemin. Trump twittrade vid ett tillfälle ”befria Michigan” i vad som tolkades som stöd för de protesterna.

”Vi kan alla vara oense om politik, men de åsiktsskillnaderna får aldrig någonsin resultera i våld”, säger Schneider i ett pressmeddelande från FBI.

Gruppens syfte ska ha varit att föra Whitmer till en hemlig plats och ”ställa henne inför rätta”, enligt nyhetsrapporter.

Attentatsplanerna mot guvernören, som kan ge livstids fängelse vid fällande dom, kommer i ett läge när USA är djupt polariserat om både politik och coronapandemin.

Nyhetsbyrån AP rapporterar att läkare och sköterskor möter coronasjuka patienter och deras anhöriga som inte tror att viruset existerar. De hänvisar i vissa fall till president Trumps reklam tidigare under 2020 för en malariamedicin som inte har någon bevisad effekt mot covid-19.

”Det är frustrerande för oss. Det tar på krafterna”, säger sjuksköterskan  Amelia Montgomery i Kansas till AP.

I denna artikel

Delta i konversationen: kommentera här (0)