1010 0

Är på väg västerut mot Malaga, fast jag ska inte ända dit ikväll. Planen från början var att navigera mig genom Sierra Nevada upp till Granada, men mina kartor var för dåliga och vägnätet, med mil efter mil av serpentinvägar där man måste motorbromsa nedför på tvåans växel, är i princip oändligt. Så istället blev det en dagstur genom bergen, men några helt otroliga vyer och bergsbyar. Hade picknick vid vägkanten med en dal bredvid vägen där snötäckta bergstoppar reste sig på andra sidan. Oerhört majestätiskt.

En notering om trafiken: Jag har nu kört 70 mil eller vad det kan vara utan incidenter. Det är ofta lite knepigt att ta sig ut ur spanska städer (inkonsekvent skyltning skyller jag det på) och stadskörning kräver nästan lika mycket koncentration som bergsvägarna (fast inte riktigt). Ändå har jag inte ens sett en olycka hittills – förrän idag då jag sett två:

Den första var en liten Seat eller liknande som kört in i sidan på en jeep uppe i en bergsby. Det är helt obegripligt hyr föraren lyckats med det, det var en bycäf där man max kör typ 30. Ingen skadade sig tror jag. Två poliser var på plats, de stod i skuggan under ett träd och studerade skådespelet helt passiva (jag frågade en av dem om vägen, och hamnade fel).

Nummer två idag var värre. En långtradare (dragbil + släp) hade lyckats köra av motorvägen mellan Almeria och Malaga från filen närmast havet. Vid sidan av vägen just där finns en brant sluttning som stupar ner i havet 40-50 meter nedanför. Hur det kom sig att han (de flesta långtradarchaffisar är män) körde av kust där är oklart. Men hel obegripligt är hur han undvek att störta ner i havet. De hadeen bärgare på plats, men jag tror inte man får upp den med mindre än en kranbil.

Det var det, nu ska jag äta omelettsen köra ett par mil till till en mindre stad där de bör ha ett hotell eller hostel.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article