924 5

Idag har vi ridit i regnskogen. ”Regnskogen” var egentligen en bit av en plantage där de har hästar och bland annat föder upp matfisk. Kan inte poste några bilder därifrån just nu, men tänk er ett grönskande landskap av palmer och gröna lövträd, porlande från fiskdammarna och hästar, två hundar som far runt som garnnystan, ett par sävliga getter och bergstoppar i bakgrunden. En sorts bondeidyll kan man säga.

Min häst hette Nico, väldigt snäll. Det var lite för lite trav för att jag skulle få riktig kläm på det men himla kul. En av hästskötarna, Paul, är från Belfast och har jobbat på farmen tre månader som en del i sitt australiska visum. Han sålde rubbet hemma för att resa i två och ett halvt år. ”Det här är bättre än att plocka apelsiner” säger han. (Plocka apelsiner är annars en klassiker för backpackers i Australien som behöver pengar.) En annan guide, Migumi, kommer från Japan. ”Jag kom hit för att jag gillar hästar”, säger hon. ”Det är så dyrt i Japan”.

Imorgon flyger vi till Brisbane, Australiens östkust, och därifrån buss ett tiotal mil söderut till Byron Bay. Där ska det firas jul är det tänkt. Inte för att jag har nån julkänsla; på en skala 0-10 får julen -3 just nu. Men jag nås av ideliga rapporter om snökaos och kyla hemma i Sverige så av ren solidaritet ska vi kanske fira lite jul ändå. Med en paraplydrink på beachen.

Vädret förresten: även Cairns usla dagstidningar (det är väl Murdoch som äger dem kan jag tro) hittar jag bland alla historier om giftiga djur, alligator- och hajattacker etc, en byråtext om att folk fryser ihjäl i sina bilar på ställen som Polen. Värsta vintern sedan flera årtionden, påstås det. Vet inte riktigt varför jag rapporterar det här, men det utgör i alla fall en maffig kontrast till dagens väder i Cairns – vid pass 30+. Har gått längs stans hela strandpromenad – där det inte finns nån strand som sagt eftersom vattnet är fullt av farliga djur – och tillbaka. Nu ska jag åter till hostelet och leta reda på A och J varefter vi ska ut & käka, tror jag det är tänkt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


5 comments

 1. Per

  Tjena! Ja, det verkar vara lite annat klimat där än här… just nu har vi -3 grader och en himla massa snö. Ska snart ut och gräva fram bilen, dags att slutspurta med julhandeln. God jul!
  /Per

 2. Per

  Tjena! Ja, det verkar vara lite annat klimat där än här… just nu har vi -3 grader och en himla massa snö. Ska snart ut och gräva fram bilen, dags att slutspurta med julhandeln. God jul!
  /Per

 3. Anonymous

  Tjena E!
  Jag hade precis glömt bort att man kan följa er framfart här. Det verkar varmt o skönt!
  I Stockholm är det nån minus o svinmycket snö. Jag hann naturligtvis inte ställa av vespan så nu står den i en driva utanför Polishuset. I det här snöslasket är det helt omöjligt – och absolut livsfarligt – att försöka köra över den till mor o fars förråd där den ska få sova i vinter.
  Hur som helst, hoppas ni får det gott i jul! Hälsa damerna och ta några Victoria Bitter för mig också, dom är inte dumma!

  GOD JUL! 🙂
  /jonas.

 4. Anonymous

  Hallå! Kollade klockan i Byron Bay, och den verkar vara runt 08.40på julaftonens morgon. Här håller man på och avslutar uppesittarkvällen. Inte för att jag pysslar något men jag sitter i alla fall fortfarande uppe. Det vore ju kul om vi kunde ses på Skype vid något tillfälle under julaftonen. Hursomhelst – kram och god jul!!! /mor

 5. Anonymous

  Kan förresten hälsa från Igeldammsg och rapportera att julgranen är klädd och tänd i trappuppgången. Allt i sin ordning och stämningsfullt och fint. /mor

Comments are closed.