1041 0
1041 0

ARLANDA TERMINAL 5 — Resenärer med norska lågprisbolaget Norwegian har haft anledningar att klaga de senaste åren. Bolaget har sålt in sin ”Dreamliner experience” hårt på inte minst rutten Arlanda-JFK i New York, dock utan att kunna leverera någon Dreamliner eftersom leverantören Boeing haft återkommande tekniska problem med batterier och annat.

Från New York i torsdags så flög jag dock med den berömda Dreamlinern, som bland annat har större benutrymme. Så man trodde kanske att de tekniska problemen var lösta.

Så verkar det inte vara. Nu sitter jag på Arlanda och har just fått besked från flygbolaget att flighten med avgångstid 17:25 hem till New York är försenad med över sju timmar. Ny förväntad avgångstid är satt till 00:45, sedan återstår det förstås att se om den verkligen kommer iväg då. Det innebär att jag i bästa fall landar på JFK tidigast vid 3-tiden lokal tid, istället för kl 20 som det var tänkt.

Orsaken anges till just ”technical problems”, alltså inte snöstorm eller nåt annat, men det är just nu inte känt mera exakt vad för problem det handlar om. Inte heller vet jag om planet är på väg i luften till Arlanda, redan är här och håller på att repareras eller om ett ersättningsplan ska flygas in. Det lär väl väl visa sig. Än så länge har jag i varje fall fått två matkuponger för besväret. Får väl gå och ta en pilsner.

Uppdatering 1: enligt ett nytt sms är avgångstiden nu plötsligt 21:00, jämfört med 00:45 som meddelades först. Tur att man inte blåste in till Stockholm igen.

Uppdatering 2: I brist på annat att göra bifogar jag här en länk till en platta med sköna gamla pianobluescovers med Hugh Laurie (som spelar Dr House) som jag lyssnat en del på på sistone.

Uppdatering 3: Det senaste budet är avgång kl 22:00. Kapten himself pratade just i högtalaren vid gaten och sa att ”we need to get everything sorted out with the aircraft, which will take about an hour”.

Uppdatering 4: Senaste budet är avgångstid 23:00, levererat via högtalarsystemet vid gaten nyss.

In this article


Join the Conversation