1354 0

VILDGRYTAN, STOCKHOLMS SKÄRGÅRD. En segelbåt (bilden) la till i eftermiddags. Ombord finns, har jag kommit på genom att lyssna på konversationen i sittbrunnen, ett tjejgäng som är ute på navigationskurs. Läraren/kaptenen mästrade om bäring, avdrift och pålstek förut när jag satt och åt min grillade...

VILDGRYTAN, STOCKHOLMS SKÄRGÅRD. En segelbåt (bilden) la till i eftermiddags. Ombord finns, har jag kommit på genom att lyssna på konversationen i sittbrunnen, ett tjejgäng som är ute på navigationskurs. Läraren/kaptenen mästrade om bäring, avdrift och pålstek förut när jag satt och åt min grillade korv. 
Har företagit två paddlingsturer idag med den nya, uppblåsbara kajaken. Först paddlade jag runt till andra sidan grannön, Vindalsö, där det finns sandstrand och ett scoutläger, eller vad det är. Sedan på eftermiddagen paddlade jag runt Vildgrytan, vilket tar kanske 20 min. Ett tag funderade jag på att paddla vidare ut till Sandhamn men det är trots allt en bit till så det får anstå till senare. 
Sen har jag oljat akterdäcket, sovit lite, skrivit lite, gått en sväng på ön, solat, läst och lyssnat på radio. En angenäm helg så här långt. 
Vinden nu vid kvart i tio är 0 meter per sek, men tidigare har det blåst 4-7 nord till nordost. Jag var uppe i ottan i morse och förtöjde om eftersom vinden låg på från babords reling, så nu ligger jag perfekt. 
Imorgon tänker jag mig kanske lunch på Sandhamn innan det bär åter Ingarö. 

/Erik
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här