1863 0
1863 0

FJÄRDLÅNG/KYMMENDÖ — Två toppendagar i skärgården som bjöd på sol, bad, grillning och härlig båtåkning. När jag körde åter mot Ingarö på söndagkvällen hade jag väldigt mycket hellre åkt till en ny ö istället för hemmahamnen.

Slog till med ett besök på Fjärdlång där jag ankrade längst inne i Mörkviken på norra delen av ön. Kanske har viken fått sitt namn av den rätt höga och mörka skogen runt om, som ger den en aningen dyster karaktär. Om vinden tillåter gör du bättre i att förtöja lite längre ut i viken där det är bredare vatten.

På söndagen gick jag en bit norrut och stannade till på Kymmendö, Strindbergs gamla favoritö som faktiskt också var den första jag besökte med båten i maj i våras. Hittade en bra plats på nordöstra delen av ön. Badade, gick en sväng, sov lite, läste och satt och skrev på datorn i solen på akterdäck.

När solen började dala kastade jag loss och gick norrut. En toppenhelg på det hela taget. Bara synd att den är slut.

In this article


Join the Conversation