1100 1

NEW YORK, LÖRDAG — Plötsligt var utsikten över East River från vardagsrumsfönstret förbytt i vad som liknade en grå vägg. Den svarta asfalten färgades vit av mjölliknande snöflingor. Vintern hade åter kommit till New York City.

Morgonen efter är vintern förbytt i slaskig tungsnö och smältvattnet droppar oupphörligen mot fönsterbläcket. Jag har inte vågat mig ut i sörjan ännu, men en liten promenad borde det väl kanske bli, innan det är dags för middag ikväll.

Så här såg det ut igår i New York:

snow2 snow1

De här väderomslagen — för att nu föra upp saken på ett mer generellt plan — är för övrigt typiska för New York. Ena minuten kan man gå och känna sig varm och svettig. Sedan viker man runt ett gatuhörn och möts av iskalla stormvindar. Ena dagen är det 17 plus, nästa 3 minus. Man kan fundera över ifall det är detta faktum som gör att man ser så många New Yorkers i kortbrallor mitt i vintern: de kanske har resignerat och hoppas på varmare väderomslag om en kvart.

Det kan man fundera över. Själv konstaterar jag att vintern i New York känns en aning mindre rolig i år än i fjol, då jag trots allt upplevde den första vintern i en ny hemstad. Den andra i en inte fullt så ny hemstad hade jag gärna varit utan. (Tur då att det snart vankas varmare väder i Hawaii…)

På måndag vankas det för övrigt mer snö här, enligt väderprognosen:

Prognosen från Weather.com.
Prognosen från Weather.com.

Det var allt för idag, tack.

In this article


1 comment

  1. Helena Dahlqvist

    Trist att snön regnade bort.

Comments are closed.