32557 2

newyork-logoHUDSON RIVERSIDE PARK — Det börjar kanske bli lite tjatigt nu, men här kommer ännu ett inlägg om att det är vår – för att inte säga sommar – i New York City. Den här lördagen har det garanterat varit 25-30 grader. Jag packade en väska och gick och hämtade ut en Citibike, som New Yorks lånecyklar heter, i korsningen 17:e gatan/2:a avenyn och hojade rakt över Manhattan till Hudson Riverside Park, en längs vissa sträckor väldigt trevlig park med en hel del grönområden där man kan sitta och ha picnic.

KARTA Hudson Riverside Park och 70th Street Boat Basin

Jag låg där och läste en tidning i ett par timmar på en gräsmatta, sen cyklade jag vidare norrut upp till runt, gissar jag, 100:e gatan innan jag vände söderut igen. Vid 79:e gatan passerar man The 79th Street Boat Basin, en av Manhattans få småbåtshamnar, trots att det är vatten i alla riktningar.

Jag sicksackade mig tillbaka över Manhattan till östsidan och mina egna hoods och hann knäppa ett par bilder där också.

Bläddra i galleriet här ovanför för att se bilderna.

Här är en film från cykelturen, dessvärre något skakig.

INSTAGRAM Hudson Riverside Park

Spring has arrived at #Hudson Riverside Park #NYC

A video posted by Erik Bergin (@travelingreporter) on

MISSA INTE Följ mina uppdateringar i realtid från mobilen på Händer Just Nu

In this article


2 comments

 1. Helena

  Aha. Water Club! Nu fattar jag. Jag trodde du var på väst-sidan vid den andra, inte fullt så fancy restaurangpråmen.

  Vad långt du cyklade, hur lång tid tog det?

  Coroneten ligger kvar. 🙂

  1. Erik

   Totalt cyklade jag säkert i typ 90 minuter eller så. Tror jag var uppe vid ca 100:e gatan när jag vände.

   Den andra icke-fancy pråmen är också igång nu, tror ev detta är första helgen den är öppen.

Comments are closed.