2663 0
2663 0

I restaurangtäta Meatpacking på sydvästra Manhattan ligger Spice Market (karta), en thailändsk restaurang som lagt ned en hel del möda på inredningen. Den har funnits några år och säkerligen recenserats både här och där. Nu är det En Resande Reporters tur. Vi kan konstatera att miljön i sig är värd ett besök – österländskt mystiskt och nedtonat med stora kontraster, orientaliska bågar i trä som skiljer restaurangens avdelningar åt. Det är mysigt, helt enkelt, och baren till vänster om ingången duger gott att sitta och hänga i någon halvtimme i väntan på bordet. Nötterna de har där är goda förresten.

 

Desto konstigare, med tanke på att miljön är så påkostad, är det att maten inte riktigt levererar. Vi aväter två förrätter och tre huvudrätter. Utan att dra hela menyn så finner vi ändå de vietnamesiska vårrullarna helt ok. Räkdumplings i svampsås däremot kunde man lika gärna varit utan.

Sedan kommer varmrätterna. Torsk med malaysisk chilisås får godkänt, den vietnamesiska chicken curryn är riktigt bra. Sedan kommer bottennappet – den kolgrillade kycklingen med citrongräsdressing är smakar just grillkol. Absolut ingen finess.

Priserna ligger mellan drygt 20 och 36 dollar för varmrätterna, så man kunde helt klart begära mer.

 

Ett tips för att undvika fallgroparna kan möjligen vara att be personalen peka ut de mest kryddstarka rätterna och välja utifrån det. Det finns exempel på asiatiska restauranger i USA som kryddar dåligt, om det nu beror på att amerikaner i gemen ogillar kryddstark mat eller något annat ska vi låta vara osagt.

Får du in en fullträff på Spice Market så behöver du inte bli besviken. Men var medveten om att risken finns för genomklappning.

Till New York-guiden

Miljön inne på Spice Market är mysig.
Miljön inne på Spice Market är mysig.
Spice Market på 13:e gatan.
Spice Market på 13:e gatan.

 


Visa Bäst i New York på en större karta

 

In this article