1367 0

Här är min blogg – i siffror
Roade mig med idag att räkna lite på mina inlägg på bloggen och när jag bloggat mest och om vad. Inklusive detta har jag under tre och ett halvt år postat 1053 inlägg. De mest bloggintensiva perioderna har inte oväntat sammanfallit med en eller annan resa – det är ju hela syftet med den här sajten. Men också intensiva nyhetsperioder har satt en del avtryck. April 2007 är månaden med flest inlägg (se grafiken). Även februari 2008 tillhör toppnoteringarna, liksom maj i år:

Mars-april 2007: Då gjorde jag min mycket lyckade rundresa i Sydostasien och kunde bocka av Singapore, Vietnam, Kambodja, Hongkong, var inne en halv dag i Kina (Gouangzhou) och åkte buss genom Malaysia. Många av de ställena hann jag så klart bara nosa på och jag åker gärna tillbaka till exempelvis Vietnam.

Februari 2008: Det var min semester till Filippinerna. Oerhört spännande, roligt, avkopplande och, som kontrast, stökigt med besöket i en av världens största stadsmetropoler – Manila. En resa jag inte skulle vilja vara utan.

Maj 2010: I våras slog jag till med en sydspansk sol- och bilsemester. Se bilderna här. Södra Spanien bjuder på mycket nöje, kultur och goda tapas. Höjdpunkten: Granada, som att kliva rakt in i sagovärlden Tusen och en natt. Svårslaget och ett av Europas främsta resmål.

Vad gäller enskilda resor så är min tremånaders Australien- och Asienresa från december 2009 till mars 2010 i år den mest bloggade med nära hundra inlägg (se grafiken nedan). Inte så konstigt kanske – jag hann faktiskt se och uppleva en hel del. De mest bloggade ämnena därefter – USA, Filippinerna och Sydostasien – har en gemensam röd tråd: Jag åker gärna dit igen. Man hittar också exempelvis drygt 40 inlägg vardera om skärgård och journalistik.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article