STRAPATS: På väg upp i Anderna

Nu har vi bokat upp oss på en tvådagars trekking- och busstur i Anderna, världens längsta bergskedja. Det ska beskådas kondorer, har det utlovats, och studeras vulkanen El Misti som vi iofs redan såg på håll i morse samtidigt som vi till frukost intog vårt...

249 0
249 0

Nu har vi bokat upp oss på en tvådagars trekking- och busstur i Anderna, världens längsta bergskedja. Det ska beskådas kondorer, har det utlovats, och studeras vulkanen El Misti som vi iofs redan såg på håll i morse samtidigt som vi till frukost intog vårt kokate. I övrigt har ve bevandrat gatorna i den väldigt trevliga staden Arequipa och handlat väskor, mkt billigt här. Vi spenderade förmiddagen inne på ett fint gammalt kloster, Monasterio de Santa Catalina, som hölls isolerat för omvärlden i runt 400 år innan det på 1970-talet öppnades för omvärlden. Klostret är som en helt egen by med gränder och små innergårdar, inte helt olika denna på bilden som dock är från vårt hotell. Känns också som ett kloster som sagt, med sitt välvda stentak och utan uppvärmning.

En negativ sak med Arequipa förresten är att folk envisas med att köra bil, mest taxi, i de små gränderna. Det känns som om det vore total trafikstockning i Söderköping.

Vi åker inte åter hit efter trekkingen utan körs till Puno som ligger vid världens högst belägna navigerbara sjö, Titicaca.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här