840 2

Soluppgång över Maine, nordöstra USA. Foto: Freefoto.com 

Nu har jag slagit till och beställt en sån här manick: en kombinerad väckarklocka och solsimulator. Lite dyr var den men det är det nog värt hoppas jag. Den simulerar en uppåtgående sol, så att man vaknar i ljus istället för mörker. På sommaren får den väl stå i garderoben, men vintern är ju lång nog på det här stället.

Den har radio, kan läsa sd-minneskort (så man kan ladda in vilken musik som helst) och har en del inbyggda ljud som fågelkvitter och annat, om man nu föredrar att vakna till det istället för Ekot. Sunrise System 250 heter den.

Det är väl inte mycket till lindring, och definitivt inget att jämföra med att vakna till en vanlig soluppgång på en lugn och fin ö i Sydostasien, men i väntan på det får den här duga. Apropå det så är det hög tid att jag börjar planera min vintersemester, det har släpat efter lite i år. Återkommer om det.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


2 comments

 1. Anonymous

  Apropå Sällskapsresan som du skrev om längre ner, det är ju rätt hög Jon Skolmen-faktor på den där väckarklockan. Bara fällkniv som fattas bland funktionerna, typ. Men den är säkert bra. Har hört att man ska tända upp så mycket som möjligt när man vaknar, men den varianten känns lite väl chockartad. Jag tror personligen att ett stadigt kaffe är nyckeln till framgång på morgonkvisten.
  Hoppas det går bra med köket.
  Hörs
  /Per

 2. Erik

  Eller hur, megahög Skolmen-faktor. Det borde de ha i marknadsföringen. Kaffe eller amfetamin. Jorå, det rullar på så sakterliga. Jag har ledigt några dar nu snart, ska dona klart de mesta då.
  Hörs/E

Comments are closed.