1417 0

SAN FRANCISCO — Redwoodskog, Sonoma och Napa Valley och en megastor småbåtshamn. Det är vad jag sysselsatt mig med lördag 4 juni då jag tog en dag för att utforska områdena strax norr om San Francisco där jag inte varit.

Redwoodskogarna börjar i Muir Woods precis norr om Golden Gate Bridge, men de riktigt stora träden finns längre norrut. Men Muir Woods går heller inte av för hackor. Det är väldigt avkopplande att gå runt på de många trails som finns i området.

KARTA Här ligger Muir Woods

Så här ser det ut:

redwood-7redwood-8redwood-9redwood-11
redwood-6
redwood-2redwood-3redwood-4

Hann också snabbt kolla in Sonoma och Napa Valley, kända för sina vingårdar. Det är ett väldigt vackert landskap där det dessutom ofta är betydligt varmare än nere vid kusten bara en timme bort.

Så här ser det ut:

somona-valley1

somona-valleyTill slut kollade jag en magnifikt stor småbåtshamn som ligger strax nordost om Golden Gates norra brofäste, vid nånting som heter Marin City. Käkade även middag – stek – vid ett bättre hak som heter Bar Bocce med utsikt mot båtarna och en förföriskt vacker vik.

Här har vi det:

boat-harbor-16boat-harbor-17

Golden Gate täckt i dimma på väg söderut mot San Francisco. Samtliga bilder: Erik Bergin
Golden Gate täckt i dimma på väg söderut mot San Francisco. Samtliga bilder: Erik Bergin

houseboatsseaplane2oldtruckboat-harbor-1boat-harbor-2boat-harbor-5boat-harbor-6boat-harbor-9boat-harbor-10boat-harbor-11boat-harbor-12boat-harbor-13boat-harbor-14boat-harbor-15

In this article