In till stan efter tolv nätter ombord

6038 0
6038 0

OSTHOLMEN. Jag har just satt personligt rekord i antal nätter ombord i ett streck – tolv. Jag gav mig av den 17 juni i tisdags och går åter till hemmahamnen vid Ingarö idag den 29 juni. Det här med att förfoga över en bostad inne i stan sommartid är överskattat, måste jag säga. Vad ska man med den till när man har en båt? Nästan två veckor på båten har gått i ett huj. Hade det inte varit för att jag ska jobba på tisdag så hade jag gärna kört på i två veckor till. Kanske dock efter en liten mellanlandning i civilisationen för att tvätta och annat sådant nödvändigt.

Ostholmen precis öster om Möja.
Ostholmen precis öster om Möja.

Vädret har varit omväxlande. Idag är det hyfsat varmt, nästan lite kvavt, men molnigt. Jag och besättningsman Fredrik stannar troligen till vid en lunch-ö på hemvägen och kokar potatis och äter sill eller knaprar lite på det oerhört solida lagret korv jag har ombord. Igår lunchade vi på värdshuset i Kyrkviken, Möja. Där höll förresten hantverkare på och byggde ett nytt däck nära strandkanten där det ska bli pizzeria.

Igår kollade vi Brasilien–Chile på Nickes Ipad medan regnet smattrade på kapellet över akterdäck. Riktigt mysigt. När det fortfarande stod 1–1 vid fulltid gick vi över ön till bastun och kollade straffarna där medan vi sprang ned och badade mellan varven i det 15-gradiga vattnet. 15 grader är förresten den högsta vattentempen jag uppmätt under de här nästan två veckorna. Det gör också att de två senaste nätterna varit de varmaste hittills. Båten tar liksom åt sig av vattnet – är det 11 grader i vattnet så håller båten ungefär därikring i temperatur, är det 15 så blir det runt 15. Om man inte har värmare alltså, och som minnesgoda läsare vet så har den 30 år gamla värmarenheten från det en gång stolta Volvo Flygmotor lagt av inför den här säsongen.

Dygnen vid Bullerön var en klar höjdpunkt. Kolla in bilderna därifrån här. Ovan finns lite bilder från Ostholmen, inklusive en exposé bilder från VM-fotbollen på Ipaden. Igår låg 16 båtar i viken, nu har några av dem troppat av. Vi kastar nog loss inom någon halvtimme. Innan jag kör in till stan i Chevan så ska jag hinna olja akterdäcket, är tanken.

In this article