1104 0
SvD.se på södnagen.

Läget allt sämre i Tunisien
– UD skärper reseavrådan
Säkerhetsläget i Tunisien försämras snabbt. På söndagen attackerades en grupp svenskar som enligt nyhetsrapporteringen rest dit på en jaktresa. Svenskarna, två eller tre personer, slogs med batonger och greps av polis, en incident som det visades tv-bilder på under söndagen. TT rapporterar på söndagen:

Först kom uppgifter från nyhetsbyrån Reuters om att svenska pass tagits från misstänkta personer efter skottlossning utanför oppositionens högkvarter.

Innan dess kom ett uttalande från oppositionen om att polis och militär hade stoppat beväpnade utländska män.

När TT når Erik Eckhardt från företaget Svenska jaktresor sitter han på en polisstation.

– Vi har blivit angripna av en mobb, har fått ett kok stryk och vi har blivit av med våra plånböcker, säger han innan samtalet bryts.

Utrikesdepartementet i Stockholm säger sig arbeta ihop med andra EU-länder för att inhämta mer information om situationen. UD skrev på sin blogg på söndagen:

Från EU-kommissonens delegation i Tunis kom precis alarmerande uppgifter om händelseutvecklingen där. Bedömningen nu är att situationen kan förvärras ytterligare. Det finns en oro för att polisen ska öppna eld mot demonstranterna. Flera EU-länder försöker nu skaffa sig en klarare bild av läget.

UD skärper nu sin avrådan vad gäller Tunisien till att gälla samtliga resor, från att tidigare ha gällt ”icke nödvändiga” resor till landet.

Det är bland annat oklart om anhängarna till president Ben Ali, som flytt till Saudiarabien, ska kunna behålla makten. En ny samlingsregering ska enligt uppgift utses på måndag, som i sin tur ska utlysa val.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article