724 0
724 0

INGARÖ — Så här ser det ut ombord på båten, Clara-Ida, inför sommarsäsongen: skruvmejslar, trälister, lösa skruvar, hängande kablar och lampor.

Kaos, helt enkelt.

Men misströsta ej, ity det finns en plan för hur allting ska komma i ordning kommande veckor.

Så här ser båten ut ombord just nu. Foto: Erik Bergin
Trälister, takmaterial och grunkor i salig röra. Foto: Erik Bergin

Nästa steg är att limma dit det nya innertaket (se rullen på bilden). Jag gissar att det går rätt raskt bara det blir varmt nog (+15 grader) för att limmet ska fästa.

Sedan kommer färdigställandet av kabinen i båten. Det handlar om att dra om en del elkablar, få upp trälister för att dölja dem, slipa och lacka om gamla trälister runt fönster och takkanter, samt skruva upp dem.

Här ska nytt takmaterial limmas. Foto: Erik Bergin
Riggat för limfest. Foto: Erik Bergin

Det är mer lite tur klart i slutet av april. Därefter kommer den ordinarie vårrustningen, inklusive att tvätta av hela båten och polera upp den. Det ska även tätas runt fönster och andra ställen där det historiskt har läckt in vatten, men det är en mindre grej på det stora hela.

Kvar är också det mesta undertill, men jag hann i varje fall bättra på med primer senaste helgen på de ställen där bottenfärgen släppt. Och att tejpa vattenlinjen och göra själva målningen betingar knappast mer än ett par timmars jobb.

Bottenmålningen inledd. Foto: Erik Bergin
Bottenmålningen inledd. Foto: Erik Bergin

Så på det stora hela ser det rätt hyfsat ut.

Trots komplett kaos ombord.

In this article


Join the Conversation