944 2
944 2

NEW YORK, ONSDAG — Har tillbringat ännu en förmiddag jobbandes framför datorn. Men jag gläder mig åt att det ser ut att kunna bli en hel del externa förrättningar de kommande tio dagarna eller så. Mer om det senare.

Desto deppigare är ett reportage i Journalistförbundets tidning Journalisten om min före detta arbetsgivare Dagens Nyheter, eller närmare bestämt dess metoder för att bli av med oönskade medarbetare.

Jag jobbade på DN under 1997-98 då jag just flyttat upp till Stockholm – två väldigt roliga roliga år. Men det var länge sedan nu och dessvärre verkar det ha gått utför sedan dess, åtminstone vad gäller personalpolitiken. Den kunde man ha synpunkter på redan då, men historien som berättas i Journalistens reportage om DN:s ”frysbox” är en skandal. Dyrt blev det också. Dessvärre är knappast DN ensamt bland svenska medieföretag om att begagna suboptimala metoder för att hantera sina anställda.

Artikeln på Facebook:

DNs frysbox för tolv journalister blev en dyr affär. Del 3 i vår serie om #flexibilitetenspris
Posted by Journalisten on Tuesday, March 24, 2015

Nu är det dags för lunch här, därefter ett pass research om kommande reportage som jag tror att jag eventuellt river av ute på ett kafé i närheten.

Hänt i NYC: NY Times rapporterar om den här fina muralmålningen från 50-talet på West 40th Street som upptäcktes vid en renovering.

Väderrapport: Sol med slöjmoln och ca 15 grader C i New York.

In this article


Join the Conversation