1401 0

NEW YORK. Det är som om New York vill straffa semesterfirare som dristar sig till att lämna stan för varmare breddgrader: nu har det snart regnat två dygn i streck. Igår, tisdags, och idag från i morse fram till nu, klockan halv åtta på kvällen, har det öst ned. Och det väntas fortsätta i morgon torsdag, åtminstone fram till lunch. Jag känner mig kränkt.

-rain-clipart-2Det enda man kan göra är att jobba på och försöka förtränga smattret mot fönsterblecket. Snart ska jag ta en paus och värma på lite Ikea-köttbullar, sedan fortsätta med min planering av framtida jobb.

Hela situationen påminner om en helg förföra sommaren då jag låg förtöjd med Clara-Ida vid Ostholmen strax öster om Möja och det regnade i minst 36 timmar i streck. Med den skillnaden att det var, rent av, lite mysigt att ligga där i kajutan med en lampa tänd och läsa, medan det här bara är misär.

För att pigga upp mig läste jag just ett av förra sommarens blogginlägg från just Ostholmen, då med betydligt bättre väder. Läs här.

Vi har fått besök av en släkting till H och hennes kompis, som just anlänt med flyg från Stockholm. Det var ju en förbaskad otur för dem att de skulle hamna mitt i den här vätan, men prognosen ser åtminstone bättre ut till helgen. Och man kan ju alltid åka runt i New York och shoppa, förutsatt att man hittar taxibilar (vilket man svårligen gör när det regnar) eller står ut med trängseln i t-banan.

In this article