4068 0

Det blir inte så mycket bättre än så här i Stockholms skärgård: +30 grader och 25 i vattnet, stiltje, en fin ö med bastu, bad, god mat och lite rödvin på det. Så har vi haft det sedan i söndagskväll då vi avgick från Ingarö till Ostholmen – gamla fina Ostholmen – för två dagars njutning.

Värdet kan knappast bli så mycket bättre. Som jag skämtade till en kompis i sms nyss: egentligen borde man sälja båten nu när man ligger på topp.

Dock har det kommit in en hel del rapporter om algblommning från längre ut i kustremsan, och jag såg själv grön smet så långt in som vid Norra Stavsudda för en dryg vecka sedan. På fredag börjar jag min semester del II och då är tanken att kolla in exempelvis Nassaskärgården, vilket jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det återstår att se hur illa det är med algblomningen där, det blir i värsta fall till att lägga om rutten.

Nu väntar två dagars jobb.

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här