814 0

MORGONRAPPORT NEW YORK (Uppdaterad). Och så kom den, den “historiska” snöstormen som amerikanska meteorologer varnat för i ett par dagar. Utanför är det helt vitt, snön kommer ovanifrån, nerifrån, höger, vänster. Vädret är faktiskt vedervärdigt, något annat går inte att kalla det. Fast om det är en “historic ice storm” som den kallats är väl mera tveksamt.

Filmade en snutt ut ifrån fönstret nyss, se den här:

 

De skottar gatorna med pick-ups med plog förspänd här utanför, annars hör man mest vinden som viner.

Intressant nog ska jag ut på en intervju långt norrut på Manhattan idag klockan 14, vi får se hur det går. Gissar att det kan vara svårt att ta bussen, om den går.

New York Times livebloggar om vädret på sin City Desk-blogg. Skolorna är inte stängda, står det, vilket är förvånande. Tidningen vet också att rapportera:

• This mammoth storm has left 350,000 people without power as far south and west as Texas.

• Wet snow and ice on trees and wires could cause power failures here, too. So far, about 2,200 homes in the region lack power, mostly in New Jersey and on Long Island.

• The National Weather Service warned, “Heavy, wet snow may cause some weak flat-roof structures to collapse.”

Borgmästare de Blasio ska hålla en pk kvart i elva för att uppdatera om väderläget. Enligt Weather Service ska det eventuellt börja regna istället senare idag, så snöproblemet kanske löser sig självt fortare en kvickt. Eller så blir det bara sörja av alltihop som fryser sedan. Den som lever får veta.

UPPDATERAD: Borgmästare Bill de Blasio håller presskonferens och får kritik för att han inte gett order om att stänga stans skolor inför snöovädret. “Jag kollade ut genom mitt fönster 06.20 i morse och då var det inte mycket snö”, försvarar sig borgmästaren. Han försöker också förklara för pressen hur man plogar gator: “Du måste vänta på att det kommit någon snö innan du kan ploga”.

Och så kommer frågan alla väntat på: “Do you think children’s lives were at risk because of your decision?”.

Suck.

Borgmästaren: “Det vore väldigt enkelt att stänga alla skolor så fort det kommer lite snö. Det vore inte bra.”

Borgmästaren de Blasio försvarar sig mot snö och press.
Borgmästaren de Blasio försvarar sig mot snö och press.

 

Övrigt denna torsdag: Jag ska försöka ta mig ut på en intervju som sagt. Ska även ringa lite för att jaga på intervjuer samt börja fila på en börsnyhet. Det är väl ungefär det.

Skärgårdsstiftelsens nya engelskspråkiga guide.

Nej, just det: dagens trevligaste pressmeddelande dök upp i inkorgen alldeles nyss – från Skärgårdsstiftelsen.

De gör reklam för Sveriges bästa marknadsföringsobjekt: skärgården.

Man har nu, meddelas det, satt samman en komplett skärgårdsguide på engelska. Inte en dag för tidigt. Läs här.

In this article


Join the Conversation