1084 0

På onsdagen var det säkert cirka 30 grader i New York redan vid 10-tiden och jag skulle tvärs över Manhattan för ett jobb. Tunnelbanan i New York en solig sommardag kan ge välbehövlig svalka – men det gäller inne på tågen. Ute på perrongerna är det stekhett och lyften står still. Därtill hamnade jag i morgonrusningen på L-linjen, där de flesta passagerarna iochförsig droppade av vid Union Square två stationer bort.

Nåväl – jag klagar inte på värmen, absolut inte. Den får en del roliga effekter, som att brandposter och fontäner plötsligt står vidöppna och skickar vatten rätt över gatan. Som här, i East Village i eftermiddags:

En brandpost har öppnats i East Village, Manhattan, i den 30-gradiga värmen.
En brandpost har öppnats i East Village, Manhattan, i den 30-gradiga värmen.

 

Men det finns annan svalka att få. New York har ett väl utbyggt nät av allmänna pooler, bland annat en nere strax söder om Houston Street. Dit gick vi i eftermiddags. Det var full kalabalik i den mycket fina poolen. Amerikaner är duktiga på att skapa en kompakt ljudkuliss av skrik, stoj och bröl, så ett direkt avkopplande poolbesök var det kanske inte.

Det blev i alla fall två bad, väldigt välbehövligt i den här värmeböljan som ser ut att hålla nästan samma nivå över helgen. Då blir det troligen en badtur till Long Beach ute på Long Island, hoppas jag. På måndag är det för övrigt helgdagen Labor Day här, så man anar att det kan vara en hel del till som får samma idé.

Vill du läsa mer om New Yorks allmänna pooler så är länken här.

 

In this article