1163 0

Så blir du blåst på drömresan
Bedragare som säljer falska presentkort för resor på nätet kan blåsa dig på hela din drömresa. Den varningen utfärdas nu av researrangören Ving, skriver Privata Affärer.
Annonserna för de falska presentkorten säljs bland annat via annonssajter som Blocket.se och kan vara formulerade så här: ”Presentkort på 5 000 kr från Vingresor säljes för 2 500 kr”.
”Det här är något som går i vågor. I somras ökade antalet bedrägerier och vi gick ut och varnade våra kunder. Då sjönk antalet men fortfarande får vi in ungefär ett fall i veckan”, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn till Privata Affärer.
Hon uppmanar alla att kontrollera äktheten på resepresentkort genom att, i Vings fall, leta efter ett serienummer på presentkorten. Med hjälp av numret går det att ringa och få hjälp från Ving med att kontrollera äktheten.
En annan blåsning som förekommer är att bedragare istället för att sälja falska presentkort erbjuder sig att betala din resa, mot att du skickar bokningsnumret. Något som resulterar i dubbel betalning – först till bedragaren, sedan till resebolaget.
”Bokningsnumret är en värdehandling och ska inte lämnas ut till någon”, säger Öhrn.
  • Du kontrollerar äktheten på ett Ving-resepresentkort genom att ringa 0771-995 995.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article