838 2


Det här vore väl ingen vidare reseblogg om man inte kom med lite reseplaneringstips emellanåt. Så idag tar vi en titt på Google Maps som – vid sidan av 3D-satellitkartprogrammet Google Earth (gratis att ladda ner) – är bland det största som hänt på nätet när det handlar om resor.

Tänker man sig exempelvis att köra rutten Miami Beach, Florida – New Orleans, Louisiana så kan det se ut som på den här skärmdumpen ovanför (klicka på bilden för större version, eller klicka här för att komma till sidan). Nyckeln är knappen “Get directions” precis under sökrutan. Du klickar den och skriver in varifrån du åker och vart du ska, och ser sedan i listan till vänster hur du ska köra och hur lång tid det beräknas ta. Mycket fiffigt, men den funktionen finns visserligen på en massa andra sajter som svenska Hitta.se och Eniro.se.


På Google Maps kan du dessutom dra i den föreslagna rutten på skärmen och förändra den. Vill du till exempel passera Jacksonville nära Atlantkusten på din väg norrut i Florida, vilket Google inte föreslår vid den första sökningen, så tar du helt enkelt tag i den blå sträckningen på kartan och släpper den vid Jacksonville. Vips ändrar sig resvägen och en ny vägbeskrivning dyker upp till vänster.

Skitsmart, måste jag säga. Det var veckans resetips.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


Join the Conversation