925 0


Ocean Race angör Stockholm

Volvo Ocean Race har kommit till Stockholm – tidigare idag angjorde båtarna Sandhamn och imorgon onsdag hålls jippon inne på Skeppsbron i centrala Stockholm. Redan på tisdagen var det rätt mycket på gång där, inte minst hos segeltävlingens alla sponsorer där Ericsson och Volvo märks mest. 

Ericsson har en gigantisk monter på kajen som var avspärrad för allmänheten. Volvo ställer ut produkter från både Ford-ägda Volvo PV (Personvagnar) och det svenska börsnoterade AB Volvo. Bland annat kan man studera en hjullastare, en Volvobuss, köra bil- och lastbilssimulator och ta en titt på en C60 conceptbil (se bild här bredvid).
Båten Ericsson 4 med skepparen Torben Grael leder racet totalt med 108 poäng, en som det ser ut hyfsad ledning från tvåan Puma Ocean Racing som har 95.
Seglaren till höger med sin minibåt havererade mitt ute på fjärden och hade problem med att räta upp båten igen. Förnöjsamt att kolla på. Fint väder var det idag också.

Den här segelskutan, såvitt jag kan få fram skonaren Adix med hemmahamn London, ligger förtöjd med aktern inåt Skeppsbron. Mycket vackrare blir det inte.  
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article