1251 0
1251 0

NEW YORK — Efter två dagar av intensivt artikelproducerande är det imorgon, onsdag, dags för den här säsongens sista USA-semester: Grand Canyon, Nevada! Resan går via Las Vegas, så det blir andra gången i år och tredje totalt som jag får njuta av denna märkliga spelmetropol. Inte för att jag har något direkt emot Las Vegas, men det finns andra ställen jag hellre skulle åka till tre gånger, som ni förstår vad jag menar.

MERA VEGAS Här är New York – från Las Vegas (podcast, januari 2014)

I alla fall – Grand Canyon är resans huvudmål. Jag ska inte orda mera om den nu, däremot kan jag utlova bilder och utförlig rapport senare.

Idag bjuder jag istället på bilder från lördagens biltur ut på Long Island, där vi bland annat tog en titt på The Hamptons, det rika och fina folkets tillflyktsort från Manhattans asfaltsdjungel. I Southampton och East Hampton (som faktiskt stavas på de sätten) så står lyxkåkarna på rad, dock så dolda bakom höga insynsskyddande häckar att jag faktiskt inte tog en enda bild på ståtliga hus.

Försökte gå på en öppen visning av ett hus till salu, men det blev flopp. Vi blev helt enkelt inte insläppta. Kanske var vår hyr-Toyota inte fin nog att kvala in som färdmedel i en så galant stadsdel.

Vi kollade också in fyren Montauk Point Lighthouse längst ut på Long Island, som står där som en New Yorks sista utpost ut mot Nordatlanten, samt även den fina tidigare valfångsthamnen Sag Harbor, där faktiskt John Steinbeck bodde en period. Jag tog även ett dopp i Nordatlanten vid Sag Main Beach, ett tilltag som finns dokumenterat nogsamt bland dessa bilder.

Här är bilderna från The Hamptons:

Manhattan tornar upp sig från Long Island Expressway.
Ett av Long Islands och New Yorks många bryggerier (Long Island är egentligen inte n del av New York, men det känns lite som att den är det.)
Bryggeriet.
Här görs den glada drycken öl.
Beviset: badet i slutet av maj i Nordatlanten.
En förskräcklig bild från en kort löprunda på Sag Main Beach.
Fyren ”Montauk Point Lighthouse” längst ut på östra delen av Long Island. Tyvärr var fyren stängd.
Man rundar fyren på den här stenstigen.

Kusten.
Vågorna slår in från Nordatlanten.
Montauk Point Lighthouse.
Småbåtshamnen (där vissa av båtarna inte alls är särskilt små…) i den tidigare valfångsthamnen Sag Harbor.
En gammal prima Bertram förgyller hamnen.
Påminner om att det snart är båtsäsong…
Hittade den här sköna gamla öppna International Scout, som jag tror den heter.
In this article