924 0
924 0

newyork-logoLÖRDAG KVÄLL — Det föll sig så att jag gick en riktig långpromenad idag, lördag, längs 23:e gatan tvärs över Manhattan (via en diner där jag käkade brunch, vilket förstås innebar favoriten Egg Benedict) till Hudsonfloden. Härom dagen var det snökaos i New York, men snön har mestadels försvunnit redan och det var en riktigt fin dag, en sådan där som man blir glad av. Vår är det inte än här, men det gick att ha rocken lite öppen och var mycket folk ute.

High Line kanske de flesta känner till numera, den gamla upphöjda järnvägslinjen mellan 9:e och 34:e gatan som förvandlats till park. En strålande attraktion. Jag har gått på the High Line förut flera gånger, men numera är den sista nordligaste delen klar, uppe vid spårområdet Hudson Yards (där det ska byggas bostäder), och jag tog mig en promenad där när jag ändå var i farten.

Vid 33:e gatan ligger den überstora foto- och elektronikbutiken B&H som jag tänkt kolla in i, men den var stängd. Så jag gick hemåt igen, nöjd med att ha fått lite motion. Det är ungefär vad jag gjort idag, förutom att jobba ett par timmar och sedan, nu ikväll, se filmen W. om George W Bush och dricka lite rödvin.

Här är bilderna från dagens promis:

Vid en av pirerna ligger ett åldrigt fyrskepp och utanför den en pråm där det är bar på sommaren.
Vid en av pirerna ligger ett åldrigt fyrskepp och utanför den en pråm där det är bar på sommaren.
Hudson River söderut.
Hudson River söderut.
Hemma: Stuyvesant Town, sed norrifrån.
Hemma: Stuyvesant Town, norrifrån.
New York Rangers hemmaarena, Madison Square Garden. Här var jag på mycket hockey hösten 2013.
New York Rangers hemmaarena, Madison Square Garden. Här var jag på mycket hockey hösten 2013.
W 34th street.
W 34th street.
Hudson Yards.
Hudson Yards.
Den norra och sista etappen av High Line nära Hudson River. Gångvägen cirklar runt spåromådet Hudson Yards, som ska bli bostäder.
Den norra och sista etappen av High Line nära Hudson River. Gångvägen cirklar runt spåromådet Hudson Yards, som ska bli bostäder.

 

In this article


Join the Conversation