1087

Fyra före detta Röda Khmerledare har dömts för mordet på en brittisk medborgare som 1996 var i landet för att arbeta med att desarmera minor. Minarbetaren Christopher Howes kidnappades i nordvästra Kambodja nära staden Siem Reap vid tempelstaden Angkor (bilden) ihop med sin översättare Houn Hourth. Brittiska agenter som utredde bortförandet i maj 1998 fann starka bevis för att de tagits till Röda Khmerernas fäste Along Veng och dödats strax efteråt.

Fyra ledare från den fruktade regimen, som styrde Kambodja under fyra år på 1970-talet, har nu dömts för morden. Tre av dem får fängelse i 20 år, en av dem i tio år. Det rapporterar BBC.

En av de dömda, Khem Nguon, blev högt uppsatt officer i kambodjanska armén efter att Röda Khmerernas regim slagits till marken av invanderande vietnamesiska styrkor 1979. Flera ledare i den maoistiska gerillarörelsen kunde under många år leva vidare under amnesti från rättsliga åtgärder.

Läs mer hos BBC (klicka)
Se resebilder från Kambodja och Angkor

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article