2135


First World Hotel, Malaysia.

Under avdelningen oväsentligheter kan man notera att världens största hotell är First World Hotel i Malaysia med 6118 rum. Det är den galna skapelsen här ovan, som faktiskt skåpar ut storbyggen som MGM Grand i Las Vegas. I alla fall enligt sajten insidervlv.com som håller sig med en största hotell-lista uppdaterad så sent som den 4 november 2008. Faktum är att olika Las Vegas-hotell kammar hem nästan alla platser på listan utom just förstaplatsen. 

Jättebygget finns i Genting Highlands, Pahang, Malaysia, och drivs av hotell- och nöjesparksbolaget First World Hotels and Resorts, enligt Wikipedia. Men samma sajt hävdar att det bara är det andra största hotellet, så jag misstänker att förstaplatsen kommer från den utnämning bygget fick i Guinness Rekordbok 2006. Sannolikt står kampen mellan MGM Grand i Las Vegas (bilden till vänster) och First World.

Stort nog är det i alla fall. Och hur som helst är det inte sådana ställen jag brukar bo på.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article