2581

The Crooked Tree (karta) är en bar av den klassiska sorten. Vad nu det är, undrar du kanske, men smaka på det här: Rejäl bardisk med snabb service, en besynnerlig stammis som sitter i sitt hörn och får in en hamburgertallrik som han inget äter av, mysbelysning från klotformade lampor på väggarna, lagom hög volym, blandat med folk, sorl och helt ok öl i tappen. Samt gammal god gitarrock i högtalarna (en sen kväll nyligen spelades till exempel There’s No Other Way med Blur; Whole Wide World med Reckless Eric; Lido Shuffle med Boz Scaggs; Little Lion Man med Mumford & Sons; Let Her Dance med The Bobby Fuller Four; och Honky Tonk Women, Stones).

SOUNDTRACK THE CROOKED TREE

The Crookes Tree marknadsför sig som en crêperia och restaurang på den stilrena hemsidan i gult och svart, men maten har vi i ärlighetens namn inte smakat i skrivande stund.

Däremot atmosfären. Den här baren och restaurangen är ett av de ställen där åtminstone jag skulle kunna tänka mig att bli stammis. Det är ett gott betyg. Inte för att baren på något sätt sticker ut, eller försöker göra sig till, men kanske är det just det som är skönt med stället. Särskilt i ett New York som försöker överträffa sig själv med nya innovativa barkoncept.

 

Stället ligger längs åttonde gatan (som ibland kallas St Mark’s Place på kartan) mellan aveny A och första avenyn på Manhattan, strax väster om Tompkins Square Park. Den här gatsnutten är i själva verket en av de bartätaste i den här delen av New York, så tröttnar du på det krokiga trädet finns alltid ett nytt ställe att kolla in.

Till New York-guiden

GALLERI THE CROOKED TREE

In this article