2216

NEW YORK. Det är lätt att bli lite torr i halsen och få ont i fötterna när du patrullerar Manhattans sevärdheter. Då är Bryant Park (karta) en räddare i nöden.

Parken ligger bakom det ståtliga biblioteket mellan 41:a och 42:a gatan, sett från 5:e avenyn. På dagar med fint väder anordnas yoga ute i det fria, parken bjuder flera fik, stolar och bord står kringspridda i det fria och det finns till och med ett utomhusbibliotek och läshörna med tidningar och böcker i ställ och på hyllor. Men den kanske bästa sysselsättningen i parken är att titta på folk. Här förbi passerar alla typer av New York-bor och du blir lätt sittandes en timme eller två, särskilt i sällskap med en god vän, en god bok eller tidning.

Till New York-guiden

Utomhusbibblan i Bryant Park.
Utomhusbibblan i Bryant Park.


Visa New York på en större karta

In this article