Against the Grain, East Village

18314
18314

Against the Grain (karta) är en minimal bar, ett kvartershak kan man kalla den, som hänger ihop med restaurangen Grape and Grain på samma adress, 620 East 6th Street i East Village, mellan avenyerna B och C. Restaurangen har vi inte testat (när detta skrivs), men enligt menyn bjuds det bland annat brunch för sisådär 10-12 dollar. Stället stoltserar också med en bred vinlista.

Against the Grain är dock stället för den som kanske gått en långpromenad och behöver svalka sig, eller helt enkelt råkar bo i East Village. Baren är så liten att den bara rymmer en väggfast bänk samt ett långbord. Men det räcker. Den gammeldags stämningen förhöjs av mörkret, där levande ljus står för majoriteten av belysningen.

Baren bjuder en rad lokala New York-öl, samt bland annat pizza som tillagas i restaurangköket. Dessvärre är öllistan på ställets sajt tom för tillfället, i juni 2014, så den som mera noga vill utforska utbudet får helt enkelt bege sig dit.

De här kvarteren frekventeras troligen inte särskilt mycket av turister, så chansen är större att du träffar på New Yorkers istället. De krogtäta omgivningarna gör Against the Grain utmärkt att involvera i en barrunda.

Till New York-guiden

In this article