3172

Wythe Hotel ligger på 80 Wythe Street i Williamsburg, Brooklyn (karta), och erbjuder en av New Yorks tveklöst bästa utsikter över Manhattan. Den hittar du längst upp på hotellets Rooftop Bar, varifrån du kan ta in vyn av Empire State Building och Manhattans alla andra skrapor på andra sidan East River.

Det är enkelt att ta sig hit från Manhattan. L-linjen går från 14:e gatan under floden och dyker upp vid Bedford Avenue i Williamsburg. Därifrån är det fem-sju minuters promenad norrut till Wythe Hotel.

Baren i sig bjuder förstås Brooklyn Lager, Stockholmarnas favoritöl, och andra törstsläckande brygder från Brooklyn Brewery, som ligger i nästgårds. Det går att boka en rundtur hos Brooklyn Brewery, varefter du lämpligtvis traskar bort till hotellet och avnjuter en öl medan du ser solen går ned över Manhattan.

Brooklyn Brewery.
Brooklyn Brewery.

Är du hungrig så långt kommen på kvällen så är det bara att ta sig ned till hotellets gatuplan där fiskrestaurangen Reynard lovar se till att du lämnar stället mätt. Maten är vällagad och god, om än inte överdrivet upphetsande. Menyn har nyligen ändrats så testmåltiden är inte längre aktuell, men priserna ligger i alla fall mellan 13 och 28 dollar.

Men det är trots allt utsikten från hotelltaket som är den stora behållningen här. Ingen av Manhattans egna rooftop bars kan ju konkurrera med Wythes vyer över just Manhattan.

Till New York-guiden

In this article