15730

Brooklyn Bowl i Williamsburg, Brooklyn (karta), är vad man skulle kunna kalla ett fullsortimentsetablissemang: här erbjuds bowling vid 16 banor, mat, dryck och inte minst konserter från en hyfsat stor inomhusscenEn hel del svenskar i New York drar sig exempelvis till minnes att det var här som Jerry Williams avslutade sin avskedsturné i maj 2014.

Den mörka lokalen är lågmält men ändå intrikat ljussatt och den ursprungliga miljön kring bowlingbanan har bevarats fint med avskärmningar och öppna ytor som delar upp lokalen i restaurang, bar, bowling och artisteri utan att det känns trångt eller att det ena krockar med det andra. Fast det är klart, är det en stilla supé i lugn miljö under lågmält sorl, då är Brooklyn Bowl fel ställe – här är ljudnivån konstant hög, med bowlingklot som smäller, en orkester som värmer upp och gäster som halvskriker för att överrösta alltihop.

Menyn i restaurangen, som vi inte avsmakat ännu i någon större utsträckning, håller sallader, pizza och amerikanska klassiker som BBQ-ribs, burgare och friterad kyckling. Det är kanske inte för den gourmémässiga verkshöjden som man går till Brooklyn Bowl, utan för att ha roligt, men det skadar förstås inte att priserna ligger runt behagliga 12–20 dollar. Ölutbudet domineras av lokala sorter från Brooklyn Brewery, som ligger i samma kvarter. Brooklyn Bowl har öppet sju dagar i veckan.

En helkväll här kan lämpligtvis inkludera en drink på takbaren hos Wythe Hotel, som finns runt hörnet.

Till New York-guiden

In this article