1876 1
1876 1

BROOKLYN BOWL, BROOKLYN. Man kan efter igår konstatera en sak: Jerry Williams alias Erik Fernström håller än. JÄKLAR vilken urladdning. Mycket roligt att ha sett honom.

Det var förstås nästan bara svenskar där, enligt uppgift ditflugna av en fanclub som arrangerat resan för att det var Jerry Williams sista officiella spelning.

Bandet höll klar världsklass, särskilt saxofonisten till vänster på bilden här nedanför. Jerry själv såg väldigt vältränad och pigg ut, han körde sina vanliga moves och verkade tycka att det var kul, om än en en aning varmt för han drack mängder med vatten. Jag hade gärna sett en aningen längre spelning, nu hann han köra sina Best of-hits inklusive ”I can Jive”, ”Who’s gonna follow you home” och ”Did I tell you”, men inte mycket mer. Å andra sidan kostade biljetterna 10 dollar så för det priset var det mycket kostnadseffektiv underhållning.

Här är ca 2 minuter video med klipp från tre av godbitarna:

 

Mycket till mellansnack blev det inte. Efter ett par tre inledande låtar sa han något i stil med, ”Det är väl nästan ohyfsat att snacka engelska när det är en massa svenskar här”, följt av applåder. Därefter kom onlinern ”With your permission, we’d like to do some rock’n’roll”. Det var egentligen det hela.

Lokalen visade sig vara väl vald – en mysig kombinerad bowlingbana, restaurang, bar och konsertlokal. Den ligger på Wyeth Street i Brooklyn, i en del som snabbt blivit väldigt hipp.

Här är ett par bilder från fredagen.

jerrywilliams4

jerrywilliams3

jerrywilliams7

jerrywilliams6

jerrywilliams5

jerrywilliams1

 

 

In this article