14144

Utifrån ser den ålderstigna tegelkåken där Pouring Ribbons huserar inte mycket ut för världen. Baren ligger på andra våningen längs Aveny B strax söder om 14:e gatan på östra Manhatttan (karta). Precis bredvid finns en spritbutik, på hörnet en sushibar, snett över gatan en alltiallohandel. Just inget kvarter för hippa nattklubbar, tänker du kanske. Men skenet bedrar. För det här är en riktigt bra drinkbar, kanske en av Manhattans bästa sett till förhållandet pris/kvalitet.

Du äntrar baren via en lång trappa till övervåningen och dyker in i ett mörkt, långsmalt barrum som ögat tar ett tag att vänja sig vid. Väl där får du ett bort av servicepersonalen och börjar studera drinkmenyn.

Det är här som en av Pouring Ribbons främsta kvaliteter visar sig – menyn. Utmärkt pedagogiskt upplagd listar den alla drinkar utifrån två skalor: Äventyrlig–Försiktig och Kryddig–Mild, blir en ungefärlig översättning. Det går utmärkt att hitta en äventyrlig och kryddig drink, eller en mild och ganska försiktig. Det är en utmärkt vägledning för den som inte har ägnat överdrivet mycket tid till att plugga barmenyer, utan mestadels gått direkt på ölen. Priserna är måttligt, ofta runt $15, och servicen god.

Ett bra tips är att använda Pouring Ribbons som antingen avstamp inför att du ska ut och käka middag på någon av East Village oräkneliga och bra restauranger, eller som avrundning på kvällen efter en god middag.

Se fler bar- och restaurangtips i East Village i New York-guiden.

In this article