26726

Friluftsbutiken REI (Recreational Equipment, Inc) i korsningen Lafayette/Houston Street på Manhattan (karta) är ett utmärkt ställe för dig som letar efter något av följande: sovsäck, skidkläder, skidor, klätterutrustning, tält, vattenreningsfilter, solceller, knivar, joggingskor, en varm mössa, handskar, cykelbyxor, joggingkläder, actionkameror, GPS, solbrillor, kängor, friluftskök, torrfoder, ryggsäck eller en termos. Plus en massa andra grejor.

rei4
Friluftskläder i parti och minut.

Allt – eller åtminstone bra mycket av allt – finns helt enkelt hos REI, Manhattans troligen bästa sportbutik i konkurrens med Paragon Sports vid Union Square. Personligen gillar jag REI bättre eftersom det är bättre plats i den butiken och den är enklare att navigera.

REI fyller tre plan och är ett nöje att vandra omkring och titta i även om man inte egentligen ska köpa något. Här finns en hel avdelning med elektroniska prylar, som GPS, actionkameror, system för framställning av el ute i det fria med mera. REI arrangerar även kurser inom friluftsliv (kolla vid kassorna där lappar finns att hämta över kursutbudet) och den allmänt trevliga personalen hjälper till att beställa vinterjackor och annat från någon av USA:s andra REI-butiker om det skulle behövas.

Det enda jag vid mina besök inte hittat är båtgrejor. Det är förvisso en allvarlig brist, men bortsett från den så håller REI nära på världsklass.

Till New York-guiden

In this article