2476

Gott kaffe får man leta länge efter i USA. New York är inget undantag – på vissa ställen, som Starbucks, är kaffet acceptabelt, men inte mer. På andra ställen råkar man ut för något som mest liknar färgsatt varmt vatten.

Sådan tur då att Kahve finns länge 9:e avenyn mellan 51:a och 52:a gatan (karta), ett café som kallar sig turkiskt och som inte är mycket mer än en smal ficka in i byggnaden med plats för kaffemaskin, ett par bord och en disk med en del bakverk.

Adressen ligger i Hells Kitchen, området mellan 34:e och 59:e gatan på västra Manhattan, som också går under namnen Clinton och Midtown West. I området finns bland annat studion där Daily Show med Jon Stewart spelas in, så om du väntar på biljett (vilket kan ta ett antal timmar) så har du nu ett ställe att smita iväg till för att få en hederlig, stark och god kopp kaffe att stärka dig med.

Till New York-guiden

På caféet Kahve i Hells Kitchen kan du köpa gott kaffe.
På caféet Kahve i Hells Kitchen kan du köpa gott kaffe.
In this article