2377

Essex Street Market (karta) är en saluhall på Lower East Side på Manhattan som det är värt att besöka om du letar bra råvaror för att laga middag. Priserna är extremt låga – en rejäl påse potatis går på några dollar – och sortimentet är fullgott. Här finns fisk, grönsaker, diverse rotfrukter, ostdiskar, bär och allt annat som hör den kulinariska konsten till.

Marknaden ligger på högra sidan av Essex Street om du kommer söderifrån, i kvarteret omedelbart norr om påfarten till Williamsburg Bridge (som förresten är fin att promenera över om du ska ta en fika i hippa Williamsburg, men det är en annan historia).

Till New York-guiden

Essex Street Market.
Essex Street Market.
Essex Street Market.
Essex Street Market.
Ostdisk på Essex Street Market.
Ostdisk på Essex Street Market.
In this article