2420
2420

Det börjar inte så bra. När vi slår oss ned på The Standard Grill (karta) en kväll i oktober – mycket folk, stimmigt och surrigt och trafiken alldeles inpå, så som det ska vara – får vi visserligen beställa hyfsat snabbt. Men våra burgare kommer inte. Ölen tar också ett bra tag.

The Standard Grill har uppstått ihop med hotellet The Standard och den allmänna upprustning som gjorts av distrikten på sydvästra Manhattan längs The High Line, parken som går uppe i luften på ett tidigare järnvägsspår. Nu är området chickt och inte ett av Manhattans billigaste. Men här är mycket att titta på. Sitter du utomhus på The Standard Grill ser du meter ifrån folket som strömmar till och från grannstället, The Standard Biergarden, och de andra restaurangerna i området. Taxibilarna tutar frenetiskt och sorlet är angenämt lagom hög.

Men maten då? Våra burgare kommer till slut. Köket har klantat sig, visar det sig. Maten är mycket prisvärd, om än aningen för salt. Pommesen serveras i pappersstrut i kopparmugg, lite ovanligt.

Efter, eller före för den delen, en middag på grillen kan du alltid slå ihjäl lite tid uppe på hotellet The Standards takbar.

KARTA THE STANDARD GRILL


Visa Bäst i New York på en större karta

Burgare vid The Standard Grill. Foto: Erik Bergin
Burgare vid The Standard Grill. Foto: Erik Bergin

 

In this article