2439
2439

Hotellet The Standard (karta) har byggts rakt över den upphöjda järnvägsparken The High Line på sydvästra Manhattan, i sig en intressant arkitektonisk konstruktion värd att beskåda. Hotellet utgör i själva verket navet i kvarterets nöjesutbud, bland annat med restaurangen The Standard Grill på gatuplanet.

Hotellets främsta höjdpunkt, i dubbel bemärkelse, är dock dess Rooftop Bar (det finns även en betydligt mer förnän Cocktail Bar en våning under) uppe på taket. Baren i sig är det inget speciellt med, däremot utsikten. Det här är en del av Manhattan med relativt låga byggnader, en urban klassisk storstadsmiljö från början av förra seklet i rödbrunt tegel som breder ut sig för dina ögon när du kliver fram mot glasräcket och hänförs av vyn. Långt därborta i söder syns The Financial District, bredvid det Hudsonfloden med Frihetsgudinnan som övervakar inloppet. Västerut breder New Jersey ut sig.

När inte bardisken längst upp är öppen så får man bege sig ned en trappa för att beställa sin öl. Det är ibland rätt trångt vid baren och lokalen har en känsla av hyfsat billig nattklubb över sig. Så det är framför allt uppe på själva taket som trivseln infinner sig. Där kan det vissa dagar dock vara lite blåsigt, så på kvällen är det läge med en extra tröja om det inte är total högsommar.

Baren hos The Standard rooftop bar. Foto: Erik Bergin
Baren hos The Standard rooftop bar. Foto: Erik Bergin
Utsikt från hotellet The Standards takbar. Foto: Erik Bergin
Utsikt från hotellet The Standards takbar. Foto: Erik Bergin

 

The Standards takbar är helt enkelt en av de bästa nya utsiktspunkterna som tillkommit på senare år i New York. Grönt plastgräs och enkla sittmöbler finns vid baren, och just inte så mycket mer. Men det räcker. Priserna är acceptabla, men inte direkt låga. Ölutbudet tunt.

Till New York-guiden

VIDEO UTSIKTEN FRÅN THE STANDARD

In this article