1446

Visa större karta

Det kom ett önskemål om att jag ska lägga upp resrutten för Mexiko här, eller i varje fall några platser dit jag eventuellt ska. Jag vet som vanligt inte själv exakt vart jag ska, men här är i alla fall några ställen där jag sannolikt hamnar kommande tre veckor.

MEXICO CITY: Det är här jag landar. En av världens största städer med drygt 19 miljoner invånare i hela regionen vid senaste befolkningsräkningen 2005.

CANCUN: Yucatanhalvöns främsta semesterresmål och av många ansett som en dyr turistfälla. Blir troligen inte länge här. Mexikos eget Las Palmas. Men söderut längs kusten finns flera mindre fiskebyar och bra beacher, och inåt landet hittar man en massa Mayatempel.


ACAPULCO: Klassisk resort vid Stilla Havs-kusten i väster (bilden ovan). De har byggt en snabb motorväg mellan Acapulco och Mexico City. Sannolikt nedlusat med turister, inte minst just nu när det sammanfaller med Spring Break i USA. Har också fått tips om andra bra, mindre ställen längs kusten.

TEOTIHUACAN: En gammal indianstad i ruiner strax norr om Mexico City (bilden till vänster). Ska vara en lagom dagstur.

VERACRUZ: Platsen där Hernan Cortez en gång klev i land, i alla fall var det i närheten, har numera utvecklat sig till en av Mexikos största hamnstäder.

CIUDAD DEL CARMEN: En kuststad som ligger bra till om man tar sig landvägen från Mexico City nordost mot Yucatan. Kan tänka mig att jag stannar till här. Vattnet ser vackert blått ut på satellitfotot i alla fall (bild höger).

Förutom detta så finns det förstås hur mycket som helst att se i resten av Mexiko hoppas jag. Man vet aldrig vart man hamnar, det är finessen med att resa runt.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article