1183

MÖJA. Har klivit av båten och jag har checkat in på mitt mycket simpla men billiga (150 kr) vandrarhem. Nu: bad på klipporna på östra sidan av Möja. Landhandel (Coop) i norra änden, Långvik, är stängd idag, en restaurang mera åt söder stänger tydligen nästa vecka och det är inte helt säkert att den andra lanthandeln har öppet söndagar heller, fast vandrarhemstanten trodde det.
– Det riktiga trycket varar bara tre veckor, konstaterar hon innan hon skyndar iväg med sin fyrhjuling med släp till ett annat ställe hon också driver på en annan del av ön. Lite gäster finns det kvar ändå.

Här bor ca 280 bofasta, ön har skola åk 1-9 och en åretruntöppen restataurang. Båtförbindelser är det ju också gott ställt med, iaf på sommaren, så jag antar att Möja hör till skärgårdens mera livliga tillhåll.

Vi ska försöka hugga lite käk nedåt södra delen, med samhället Berg, varifrån F tar kvälls båten. Själv stannar jag alltså över natten och tar eventuellt kvällsdopp i sötvattenssjön som finns norrut. Det har vandrarhemstanten rekommenderat.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article