2954


Här drar orkanen Alex fram

Det tropiska ovädret som fått president Obama att utlysa katastroftillstånd i södra Texas har nu uppgraderats till en orkan, döpt Alex, i kategori 2 (på en skala 1-5), samtidigt som delstatens södra delar började märka av effekterna av Alex på onsdagen. Tornados har rapporterats vid kusten och byggnader har skadats, men inga personskador tycks ha inträffat. Även Mexikos nordöstra del ligger mitt i orkanens förväntade färdväg, som den här kartan från Fox News visar.

Alex kommer mitt i det delikata saneringsarbete i Mexikanska Golfen från BP:s oljeläcka strax söder om New Orleans. Det arbetet försvåras av ovädret, rapporterar flera medier inklusive New York Times, även om Alex tycks ta en sydligare bana och inte direkt påverka området för läckan.
Under förra helgen orsakade Alex översvämningar när ovädret då drog fram över Centralamerika. I södra Texas har vissa motorvägar stängts av under onsdagen och befolkningen både i norra Mexiko och södra Texas förbereder sig för översvämningar av den störa mängden regn orkanen släpper ifrån sig.
Det är ännu tidigt på orkansäsongen i Mexikanska Golfen och därmed en aning oroande att en så stark orkan redan hunnit bygga upp sig.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article