1246
1246

STOCKHOLM — Pang! sa det så var min gamla lägenhet på Igeldammsgatan 10 i Stockholm såld. Läs mer om den här. Jag köpte den 2003 för 1,2 miljoner kronor och kan konstatera att jag gott och väl blivit miljonär på innehavet sedan dess. Pengar som jag aldrig får se, men ändå. Inte så tokigt.

Trots spekulationer om en nedkylning på bostadsmarknaden så verkar den vara i varje fall tillräckligt hälsosam. På min visning kom över 20 sällskap. Dock la bara två bud men det räckte för att få upp priset till nära nog den nivå mäklaren hade sagt. Ändå kan man anta att marknaden inte nått fullvarv ännu i början av mars, det brukar ta riktig fart först någon månad eller två senare.

En sökning på bostadsprissajten Booli ger att nästan alla lägenheter som sålts på den här delen av Kungsholmen har stigit, ibland kraftigt, från startpriset. I flera fall den senaste tiden har lägenheter här ökat över 20 procent och i enstaka fall över 30 procent.

Det i sig säger dock inte särskilt mycket om hur marknaden mår, eftersom mäklarna ofta sätter lockpriser för att få igång budgivningen.

Nu återstår en hel del fix, utflyttning av möbler, städning och nedmontering av hyllor bland annat innan nycklarna lämnas över om en månad. Jag får återkomma i ämnet, just nu finns inte mycket mer att säga.

In this article