1060
1060

Ett tudelat drama utspelade sig onsdag när Trump plötsligt bröt offentligt med sin tidigare kampanjchef och strateg Steve Bannon. Schismen mellan dem kommer sedan ett bokmanus läckt ut där Bannon kallar Ivanka Trump för ”dum som en tegelsten” och även beskyller sonen Trump Jr för ”förräderi”.

Förräderi-anklagelsen handlar om ett möte sommaren 2016 i Trump Tower där bland andra Trump Jr och dåvarande kampanjchefen Paul Manafort var med. De mötte en rysk advokat, som ska ha erbjudit skadlig information för Hillary Clinton.

Mötet, som tidigare Trump-rådgivaren Bannon kallar förräderi, är en central punkt i särskilda åklagaren Robert Muellers utredning om rysk inblandning i presidentvalet. En som redan åtalats i utredningen, bland annat för penningtvätt, är sedan i fjol just Paul Manafort – som på onsdagen tog det ovanliga greppet att stämma Muellers utredning. Manafort kräver att en federal domare begränsar åklagarens mandat.

Om detta rapporterar jag i SvD, läs här.

Missa inte heller min analys om cirkusen.

I tidningen:

Artikeln om Trumps brytning med Steve Bannon i januari 2018.
In this article